Hjertemagnyl “Hjerdyl” er pakket i de nye dosispakker som vist på billedet – I skal venligst tage 2 “dobbelt poser” hver. Alle Hjerdyl som er udløbet SKAL kasseres.
De nye ”hjerdyl”-piller er på 75 mg, dvs en patient skal have 4 piller for at nå den dosis på 300 mg. Der er nødvendig for at opnå virkning.
Det er nu gjort nemt, fordi 1 pakke, er dosis til 1 patient – deraf navnet dosispakke.
I har sikkert set, at mange patienter derhjemme har deres medicin dosispakket, så det er nemmere for dem at overskue.
Regionen har valgt dosispakningen af to årsager.
Den første er, at det er mere hygiejnisk med dosispakker end glas, hvor man står og roder med fingrer nede i glasset, eller måske ryger der piller ud, som så puttes tilbage i glasset igen.
Det andet er, at der har været nogle uheldige eksempler på akuthjælpere der har givet en mindre dosis, idet ”patienten ikke havde det så slemt”.
Og her er vi nødt til at være lidt skrappe –
Det er på ingen måder okay, at man selv begynder at tolke på hvor meget og til hvad, man giver medicin!
Akuthjælpere skal følge de retningslinjer for medicin der er givet i medicininstrukserne, og er man i tvivl, skal man ringe til AMK og bede om den sundhedsfaglige, for råd og vejledning.
Nu vi er i gang med at skrive om hjertemagnyl (Hjerdyl), vil vi også lige lade jer vide, at vi har haft en par utilsigtede hændelser med akuthjælpere og hjertemagnyl (Hjerdyl).
De går samstemmende ud på, at akuthjælperne har givet hjertemagnyl til patienter, der havde symptomer på blodprop/blødning i hovedet.
Det er selvsagt uheldigt, da symptomer på blodprop og blødning i hovedet i starten er samme. Man kan derfor ikke hvide om patienten om det er prop eller blødning førend der er lavet en scanning.
Har patienten en blødning i hovedet, skal man selvsagt ikke givet noget der forhindre blodpladerne i at størkne sammen.
Og selv om patienten har en blodprop i hovedet, virker hjertemagnyl (Hjerdyl) ikke blodproppen i hovedet, som den gør ved dannelse af blodprop i hjertets kranspulsåre.
Hjertemagnyl (hjerdyl) er KUN til patienter der udviser symptomer på blodprop i hjertet, med brystsmerter (brystubehag) evt. ledsaget af kortåndethed.
Præhospital chef fra Region Syddanmark, Gitte Jørgensen, har godkendt, at hjertemagnylerne ind i mellem kan have en forældet udløbsdato,
og at vi godt må udlevere dem.
Dette skyldes, at man godt vil have en ensartet levering til samtlige akuthjælper-ordninger.
Nye hjertemagnyler vil løbende blive sat i medicinskabene, og vi skriver, når der er nye hjertemagnyler, så snart de kan hentes.